Djupt!

Ja nu slog äntligen den där våren till. Skillnaden mot tidigare turer var extrem, och istället för försöka hålla händerna varma så åkte overaller och jackor av allteftersom tiden gick. När vi kom iland så var det nästintill sommar, och uteserveringarna på kaj var proppfulla av lunchätande civila.

Dessutom var det varken någon vidare ström eller vind, så även om grundplanen för turen var lik alla andra så kunde vi verkligen utnyttja tiden med att meta på det djupa. Och när man metar på det djupa så vet man aldrig vad som kommer upp, och vi såg bra många fler arter än vanligt - förutom de vanliga tre plattisarna, sill och torsk, så kom det vitling, simpa, knot, sej och kolja (även om koljorna var sådär löjligt små att de knappt var koljor, men räknas gör de ändå.)

Stora var fiskarna fortfarande inte, förhoppningsvis är det bara att de stackarna är klena efter vinter och lek - får hoppas att de tar till sig lite i storlek framemot hösten för just nu är de såväl tunna som små. Ja förutom Pettsons (Petersons...) finfina (fulfula?) rötsimpa!

Själva tävlingens resultat hittar man här..


0 Comments: