Lite och smått, men gott

Fint väder och nästan perfekta förutsättningar när årets andra halva satte igång med artfisketävling. Tomas var tillbaka och rattade Vandia (nypimpad och fin), så allting såg ju lovande ut. Till och med maskproblematiken som plågat oss metare på sistone såg ut att ha rett ut sig, men strålande fin mask som vi hämtade hos dansken.

Dock så slutade lite den perfekta dagen när vi nådde disken, för även om det visade sig vara rätt så huggvilliga plattisar så var storleken inte att känna igen! Normalt sett så är de flesta fiskar över minimimåttet, men idag så var det ytterst få som ens var nära - små sandskäddor och minimala vitlingar dominerade, så masken gick ju i varje fall åt...

Men skam den som ger sig! Vi tog en tur åt koljabanan, där de flesta kunde få upp en sill eller två, och någon dessutom hittade vitling eller makrill - de senare även dem i minimal storlek. Tradig bottenström skickade oss norrut för mer mete på det djupa, men även där förhindrades något vidare fiske av en start bottenström.

Dagens sista anhalt blev skrubbebanan, där det fanns en och annan skrubba (som åtminstone inte var pinsamt små...), men vad som var lite ovanligare var att det drällde av smörbultar (de flesta svarta), så pass många att de kom upp även för de fiskare som inte hade mikrokrokar.

Så fisket är väl inte vad man hade hoppats, men det mer än vägdes upp av trevligt sällskap, glada gubbar och fint väder. Så det var ju glada miner när vi kom i land!

Dagens största tog Sonny med en sex hektos skrubba, hela tävlingen vann PA som av någon anledning inte verkade påverkas av det överflöd av småfisk som plågade alla andra. Eller så visste han bara hur man ska fiska!

Hela tävlingens resultat hittar man här.


0 Comments: