Kallstart

Så var det äntligen dags för premiär, både sen och tidig. Sen då vi brukar komma ut redan i februari, tidig då det var mete på schemat, någonting som vi normalt inte brukar sätta igång med förrän i april.

Uppslutningen var ytterst god, med trettiotvå gubbar utav trettiosex möjliga, vilket nog är klubb-näst-bäst någonsin. Om det är uppdämt fiskebehov eller entusiastiska nya medlemmar är väl svårt att säga, men för det vackra vädret var det inte många som kom.

För efter sedvanlig hamnaktivitet (platslottning, maskbeställning och skvaller) så gav vi oss ut, och där var det minsann kallt. Visst var det inte kallare än vilket vintertur som helst, men när masken ska hanteras och fisken krokas av så blir fingrarna bra stela. Men det var ju bara att bita ihop och fiska på.

Fisket var väl en måttlig framgång - först ett par släpp på sillen där de flesta fick sitt dagsbehov (numera räknas upp till fem sillar), sedan maskhämtning som vanligt. För att krydda till det lite gjorde vi några försök på djupen ost om kronborg, men där var blev vi av en rejäl ström så ihoptrasslade att det inte var roligt. Och de småtorskar som kom upp räknades ju inte heller (fisk som man inte får fiska får ju inte heller räknas...).

Så tillbaka mot disken, där plattisarna kom upp även om de var av aningen mindre sort. I hopp om att avsluta lite starkare tog vi ett långstopp på skrubbebanan på vägen hem, men där var det också trögt. Kom förvisso upp några simpor, men det var inte några antal av något.

Väl i hamn så var det dags för dagens andra tillställning - prisutdelningen för KM 2022. Vår sponsoransvarig hade med morot och/eller piska skrapat ihop en samling finfina priser från våra välgörare Nielsen sportfiske/Helsingborgsbåtarna} och Fladen store på Väla. Supermycket tack till dessa våra vänner!!!

Traditionsenligt så hade ju PA vunnit och fick därmed första pris, men det var även väl tilltaget med såväl prestations- som turbaserade priser. [Vinnaren 2022]

Själva tävlingens resultat hittar man här. - här är det idel gamla kändisar i toppen, med den goa trojkan Eddie-PA-Marcus som 1-2-3.


0 Comments: