51 nyanser av grått

Turen i oktober är ju lite speciell, för att starta 0700 från kaj sent i oktober är ju en väldigt mörk upplevelse. Är det dessutom en rätt så tjock dimma så är det en närmast spöklik stämning när vi tar oss ut över öresund för att möta upp vår danske masklangare.

Efter sedvanligt betesinköp så tog vi oss norrut, för för en gångs skull så var det inte någon vind, så nu skulle Lappen (Lappegrund norr om Helsingör) fiskas av. Tyvärr så ville inte Lappen vara med och leka utan värjde sig med hjälp av en hemsk ytström. Även om fisken verkade vara där så fick vi inte riktigt rätt på hur vi skulle locka upp den, och efter ett par försök ännu längre norrut så gav vi upp och tog oss ner mot disken.

Där hade vi en attans vacker dag, i varje fall om man gillar grått, för såväl hav som himmel var grå, lugn och nästintill majestätisk i sin stillhet. Tyvärr smittade sig stillheten även av sig på fisket, för det var inte någon superfart i det, även om bäste man slutade i närheten av tjugo godkända plattor (dvs över 25 centimeter).

Tävlingen slutade nästan som förra turen med
PA i topp - fast den här gången hade han sällskap där uppe på pallen av Peter Jarring. Snyggt metat pojkar!

Hela tävlingens resultat hittar man här.


0 Comments: