Blåsigt värre

När vi samlades i mörkret i hamnen halv sju fick vi börja med ett rådslag - för smhi och dmi hade dragit oss alla vid näsan - nattens hårda vindar hade minsann inte alls slutat, och det var rejält blåsigt nere i hamnen, med vågor som dundrade mot vågbrytarna och en dimma av saltvatten som drog in över piren.

Niklas gick i god för att Tärna minsann pallade det här, och att det inte fanns någon ökad risk för att gå ut, och efter ett samtal till dansken för att kolla hur det såg ut på västra disken så bestämde sig drygt hälften för att det fick bära eller brista, medan övriga tog det säkra för det osäkra och återvände till hus och hem.

Vi som tänkte ge havet ett försök fick oss en rejäl åktur när vi lämnat hamnen, och det var bara att plocka ihop allt löst och sedan hålla i sig, men när vi närmade oss Danmark så gick vågorna planenligt ner, skyddade av Kronborg och det danska urberget.

Uppenbarligen så fick dagens fiske uteslutande ske på disken då vi inte ville lämna den danska tryggheten alltför långt bort, och en natts blåsande hade gjort havet till en disig sak, vilket som så ofta gjorde fisket till en trög upplevelse. Men alleftersom dagen gick så tilltog fisket och mot slutet av dagen (vid elvatiden då alltså) så var nog vi alla nöjda med att vi kommit ut, och inte det minsta nöjda när Niklas ringde i klockan för hemfärd.

Fångsten var väl allmänt svag - de tre plattfiskarna kom väl upp i rimlig mängd om än klen storlek, ett par vitlingar som var godkända, någon enstaka knot, men så också en riktig skönhet: Patrik tog en av årets finaste fiskar med en halvkilos fenknot. Eller fetknot kanske man ska kalla den:

Totala resultatet för dagen är fortfarande under granskning av tävlingsledningen, men preliminärt så ser det ut så här. (Ja Christer vann nog allt, grattis!!!, men det som kan diskuteras är ju detaljer om placeringspoängsfördelning och annat knivigt!)


0 Comments: