Blåsigt och kul

Dags för terminens sista metetur. På programmet stod ungefär det vanliga, men lite kryddat med horngäddan som brukar gästa oss vid den här tiden på året.

Så efter den vanliga rutinen - dvs samlas vid kaj, dona med agn och placering, samt att åka över till superdansken för att hämta mask - så tog vi oss norrut mot kronborg. Där låg vi ett par repor för att försöka lura upp någon horngädda, men om det var strömmar, vind, för lite sol eller bara för kassa fiskare får vi aldrig reda på - faktum är att inte någon enda av oss lyckades fånga en näbbis. Danskarna på stranden som stod och blängde på oss såg ungefär lika framgångsrika ut, så vi skyller väl på vädret.

Eftersom det var lite lurigt med strömmarna så tog vi oss söderut ut på disken, men där var det istället en ruggig vind som gjorde hela fisket svårt, så då fullbordades cirkeln och vi återvände i princip till maskmannen där dagen hade börjat.

Där hade vi det rätt så bra, om man nu inte kräver att man ska få mycket stor fisk, för det fick vi minsann inte. Men vissa fisketurer är ju bra på att få andra turer att kännas bra, och det här får väl anses vara just en sådan!

Det blev en tämligen tillknäppt tävling där ingen fick mer än tolv poänggivande fiskar, och högst på pallen hamnade Wallen som lyckades pricka in en extra art (knot). Hela tävlingens resultat hittar man här.


0 Comments: