Grått, rått och härligt

En lång dyning från norr grusade våra förhoppningar om att bege oss ut på en nytänkande expedition norrut efter lite annorlunda fiske - Nielsen som skjutsade runt oss påminde oss om att det dessutom låg på en rejäl ström, så att om vi skulle orka åka norrut så skulle vi ändå inte kunna fiska - och det ville vi ju!

Så vi började i vanlig god ordning att besöka maskmannen i Helsingör, varefter vi åkte tillbaka åt Råå-hållet, då ryktet (uppbackat av rätt så många vittnesmål) gick att det inte var någon vidare storlek på fisken på disken. Däremot så var det inte så farlig ström så vi provade att meta på djupet, sisådär 25-30 meter.

Under grå himmel och med ett rätt så tradigt regn så kunde vi konstatera att storleken minsann inte var något vidare på det djupa heller. Antalet kan väl beskrivas som "trögt" om än inte "dåligt", och den enda ljuspunkten var väl att det kom rätt så många vitlingar i en rimlig stekpannestorlek.

Nästa stopp var på ett lite grundare område utan för norra hamnen, och se där var det lite bättre! Då började storleken ta sig lite, och fisken var åtminstone i stekpannestorlek - både spätta, skrubba och skädda. Här lyckades också Esko lirka upp dagens största fisk, en rödspätta på 3/4 kilo - återigen ok, om än inte vilt. Men han var ju nöjd!

Vi avslutade kort på skrubbebanana/skrubbediged, och där var det väl också ok, om än inte bra.

Precis som vanligt var det en trevlig tur, med glada gubbar och höga röster - det spelar tydligen inte någon roll hur väder och fiske är - vi har det bra ändå!


0 Comments: