Vi hade i varje fall tur med vädret...

Nog för att vi kan ha lite lusigt väder då och då, men så här blött är det väl inte meningen att det ska vara! Varken DMI eller SMHI hade uttryckt någon vidare risk för regn, så det var ju en och annan gubbe som dök upp som inte hade ordentligt med galon på sig, och gosse blev vi blöta - antalet minuter med uppehåll kunde nog räknas i minuter, och till slut var det nog bara skeppare Thomas som inte var dyngsur - och så gasten såklart som höll sig strategiskt nära korvgrillen i kajutan hela dagen...

Fisket då? Jo, det var ju sill och makrill vi siktade på, och hälften gick ju bra - gott om rejält stor sill, och rätt så länge såg det ut som att dagens största fisk skulle bli en sill, något som hade varit någon form av bottenrekord för torsken i öresund, men inte någonting som helt hade förvånat. Det kom dock ett par torskar under dagen, och vissa av dem var faktiskt större än sillen, så vi behövde inte skämmas helt.

Jämfört med premiärturens trettiotre gubbar så var vi inte många, runt hälften, men de blöta själar som kom hade i varje fall en trevlig dag, om än de flesta nog siktade på bastun när de kom hem!


0 Comments: