Prima avslutning

Man kunde nog gissa att det iskalla vädret skulle skrämma bort en och annan, men att vi bara skulle vara fjorton gubbar som kom ut på årets sista tur var väl ändå lite av en besvikelse. Men visst, när termometern startar på minus tvåsiffrigt så är det nog en och annan som stänger av väckarklockan och somnar om.

För de som däremot tog sig samman och möttes upp på kaj så var det inte alls så illa som man kunde tro - dels så var Helsingborg lite skonsammare än inlandet, dels så blåste det ju knappt så den lilla värme man skrapade ihop i sin overall fick man för det mesta behålla. (Att frosten däremot gjorde däcket glashalt var väl en annan historia)

Så väl vid avfärd så fick vi en lång seglats söderut då Niklas hade på känn att det skulle kunna finnas torsk där. Och väl nere närmast Ven så började han loda in lite, och när vi väl började fiska så visade det sig att den här dagen minsann hade lite vibbar av det torskfiske som vi alla minns från förr! Stora bulor med fisk som verkligen högg, och bitvis var nästan varje spö rejält böjt. Det enda kruxet var väl att storleken bara var "ok", de där femkilosfiskarna var inte med.

Fisket blev aningen sämre alltefter som timmarna gick, och en lång hemresa gjorde att vi fick begränsat med fisketid. Men när vi räknade in resultaten så visade det sig att bästa man idag blev Eddie med sex godkända fiskar, följt av några gubbar på fem. Det avgjorde ju också hela årets klubbmästerskap till PAs fördel, då enda risken för hans totalvinst skulle vara om Wallen lyckades vinna, men den stackaren missade förstaplatsen trots att PA stannade hemma!

Så en mycket trevlig avslutning, och nu ses vi inte förrän i mitten på mars när det är dags för mete/artfiske igen!


0 Comments: