Säsongsavslut

Idag var det dags för säsongens sista tur. För att fira lite extra så startade vi en halvtimme tidigare, vilket dels var kompensation för att vi kommit in för tidigt ett par gånger, dels för att man numera behöver rätt så lång tid på sig för att hitta torsk. Det gjorde också att det var rejält mörkt när vi åkte ut, och när det också låg en dimma över hela öresund blev det en väldigt fin morgon - inte ett spår av det fulväder vi haft de senaste turerna.

Tjugotre gubbar hade mönstrat på, och efter att ha kört rätt så långt (var går ju inte att säga, då ingen såg någonting annat än dimma...) så hittade Nielsen lite torsk att fiska på. Täta stopp då bulorna inte var alltför stora, men det kom upp en och annan även om fisket tyvärr inte är i närheten av vad det varit.

Men fisket fortsatte så här resten av förmiddagen i den tjocka dimman, och det säger väl någonting om hur långt bort vi var när vi fick åka hemåt redan vid elva, och då var vi ändå inte hemma i tid. Hade man slagit ut resultatet så hade vi nog fått upp en (godkänd, 50cm) torsk var, men nu funkar inte fisket riktigt så så vissa var lottlösa medan någon enstaka nästan fyllde sin kvot.

Den som fyllde baljan bäst idag var Alexandersson som vann på fyra fiskar. Spanar man lite på resultatlistan så ser man att han verkar vara lite av en torskspecialist då det var den andra segern på torskfiske i år (men officiellt sett så var det såklart tur...). Tradigt bara att torskfisket nästan är inställt nästa säsong...

En annan som visade att han kunde fixa torsk var Tjabbe som inte bara tog turens största, utan med hela två hektos marginal även årets största torsk - detta på "maffiga" 3.0 kilo. Inte riktigt som förr kanske, men stört var den.

Och så en not om totalvinnare - i PA's frånvaro (och månne hjälpt av en och annan w/o) så vann Wallén totalen. Det kanske man inte kan tro då han inte fick en enda fisk idag :)

Totala resultatet för dagen, och året, ser ut så här.


0 Comments: