Final 2020

Den som spar han har - i vårt fall den sista turen för 2020, vilket även var den avslutande deltävlingen i 2020 års klubbmästerskap.

Torsk på Tärnö var på schemat, och skeppare Nielsen som har varit ute på sundet de senaste dagarna rekommenderade att vi provade över på danska sidan, mellan disken och kusten då det var tokigt mycket ström överallt annars. Och då vi (oftast i varje fall) litar på honom så började vi med en åktur tvärs över sundet som var så genomgrått som bara sundet kan vara i januari.

Väl där så visade det sig att han hade haft helt rätt - det var där fisken verkade vara, och även om det inte var så vilt som på 70-talet så var det åtminstone många klasser bättre än de senaste "december"-turerna. Det kom hela tiden upp fisk, och även om det inte var några giganter så fick de flesta en fisk eller två under dagen. Ett annat tecken på att vi hamnat rätt var att det under hela förmiddagen anslöt andra turbåtar som kammat noll på andra platser.

Den som fixade det här bäst idag var Eddie, som dessutom tog hem största torsken. Bara att gratulera!

Klubbmästerskapet då? Jojo - som vanligt var det PA som tog hem det, efter en ruggig avslutning. För när han föregående år har behövt fiska bra på fem av åtta tävlingar, så såg han tydligen en möjlighet att verkligen visa vem som bestämmer, och helt kallt hoppa över de tre första tävlingarna för att bevisa att han bara behövde fem för att ta hem allt.

Ytterst imponerande.

Bland de övriga så utmärkte sig Eddie som med en ruggig spurt och två avslutande förstaplatser tog hem den totala andraplatsen. Grymt.

I tvåmanna så kunde Eddie och Tony promenera hem guldet - nästan ett dussin poäng till andraparet och mindre än hälften till trean!

Får tacka för ett välfiskat år, där fisket har varit helt ok men framförallt stämning och humör har varit superbt. Nästa tur är ju bara en månad bort, och då med lite nya ansikten ombord!

Årets totala resultatlista finns här.

0 Comments: