Vårkänning

För två veckor sedan låg det is på havet, idag kändes det som vår. Skarpt solljus, knallblått hav och inte en fläck på himlen som var alldeles sådär vårblå!

Fina förutsättningar för fiske, så Nielsen tog med tjugonio gla'a gubbar ut norrut, ut på de där gamla fiskevattnen som man var på för fem-tio år sedan.

Det skulle visa sig att han hade koll på läget (andra gången på rad? Kan det vara slump?...) för där fanns fisk! Redan på första släppet som började man få flashbacks från 00-talet, då säkert hälften av gubbarna fick napp. Och även om det inte fortsatte just så hela dagen, så kom det hela tiden upp fisk, och kombinerat med fantastiskt väder och en hel rad med både nya och nygamla medlemmar så var det ju en alldeles förtjusande lördag på havet. Många fiskar blev det, även om de allra flesta fick gå tillbaka på grund av låg storlek eller för att det dagen till ära var många som slog i fångsbegränsningen.

Resultat då? Jorå, förra årets vinnargubbe vann igen, men utav bara farten tog han med sig både bror och namne upp på den tredelade förstaplatsen. Dagens största är ju också årets hittills största, även om 2,8 kilo förhoppningsvis ska kunna slås. Annars ska vi väl skämmas!

Fullständiga resultat hittar man här.


0 Comments: