Stilla och blåsigt

Metepremiären var rätt så April-ig trots allt. På morgonen klart, friskt och rätt så stilla, men varefter tiden gick så tilltog vinden. (Gissar att turen som avlöste oss blev en rätt så gungig tillställning...)

På det hela var det rätt så mycket som uppfyllde förväntningarna. Efter att ha bordat Tärnö (!!!) med Niklas vid rodret så turade vi över till Helsingör och köpte ut bete hos Maskmannen, varefter vi började fisket vid diskens norra ända.

Där var det väl som det ofta är i april - en del fisk, men inte mycket stort. Hyggligt med tanke på att det blåst upp mycket smuts i vattnet, och det var lite konstiga strömmar så Niklas kunde inte facebooka hela turen.

Då det blåst upp så var koljabanan off-limits, men lite sill-tid fick vi utanför kopparverket varefter vi avslutade i skrubbediged. Där var fisket kanske mest på, men samtidigt hade det blåst upp såpass mycket att det var rätt så stela gubbar som gick iland.

På en rätt så normal apriltur så var det två saker som verkligen stack ut:

  • Det ena var uppslutningen - 34 man var vi, i princip full båt. Så det var ju lite tur att vi fick Tärnö att åka med.
  • Tävlingen togs hem av en rookie!! Eller rookie och rookie, fiskat har han ju uppenbarligen förut, men att Joel Rosengren går och vinner första metetävlingen är ju ett statement.

Störst? Jo, Tony slog till med en platta på 710. (Och resten av resultatet hittar man här.) Konstigast? Den här:


0 Comments: